Agnethe Schreuder-Lindløv tar opp tematikk knyttet til identitet og sosial fremtreden i det moderne samfunn, og reflekterer hvordan vi påvirkes av de menneskeskapte miljøene man er en del av.
Utstillingen tar opp eksistensielle problemstillinger og ulike individuelle forsøk på å dempe indre uro. Verket undersøker og reflekterer rundt kulturens krav til selvrealisering og dens påvirkning på enkeltindividet. Tvinges samtidens mennesker til å fungere som guder i egne liv, og i så fall, hvilke strategier bruker vi til å håndtere denne ambivalente rollen? Temaet uro er gjennomgående, og retter oppmerksomheten mot bevisstheten rundt de krav vi mennesker stiller oss og den ytre påvirkningens innvirkning på våre personlige skjebner.
Selvbevissthet oppstår, som du vet, når sjelen befinner seg på et annet sted enn i bevegelsens tyngdepunkt.
Sitatet, hentet fra boken On the Marionette Theatre av Heinrich von Kleist (1810), handler om selvbevissthetens påvirkning på menneskets naturlige ynde, og kan trekkes i parallell med det som undersøkes. Selvbevisstheten tvinger oss stadig til å se på oss selv og kan – ironisk nok – føre til tap av selvet.
Videoinstallasjonen består av 360-graders film og fotografier.